Choď na obsah Choď na menu
 


Sluchátkový zosilňovač

Základom zapojenie sluch.zosilnovača je datasheet výrobcu National Semiconductor jedná sa o typ Audio Buffera LME49600 a ktorý je posilnený operačným zosilňovačom LME49720.Do finálnej podoby ho dostal Alan Kraus.Od neho som si objedával aj obojstranný plošný spoj ktoré si dáva vyrábať v Made in China.Krabica je modushopu.Potenciometer ako ste si mohli všimnúť je ALPS.Vstupné a výstupné konektory NEUTRIK. .Zvuk zosilňovača oproti sluch.výstupu s CD prehrávačov je rozšírený o priestor a brilantnú lokalizáciu nástrojov.Prikladám datasheet oboch IO a návod na stavbu od Alana Krausa.Cena sluch.zosilňovača ma vyšla na 170€ bol robený na zákazku zajtra odchádza.Bude mi za ním smutno.Vrelo odporúčam tento vynikajúci zosilňovač.

Technické parametre LME49720

THD+N --0,00003 %
vstupní šum --2,7 nV/ Hz
rýchlosť priebehu -- ±20 V/µs
šírka pásma --55 MHz

Technické parametre LME49600

THD+N --0,00003 %
rýchlosť priebehu --2000 V/µs
výstupný prúd-- 250 mA
šírka pásma --180 MHz
napájanie-- ±2,25 až ±18 V

 

Náhľad fotografií zo zložky Sluchátkový zosilňovač

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Lukáš - Slúchadlový zosilovač

Zdravím Ťa, vedel by si mi prosím poslať, poprípade ma odkázať na stránky, kde by som našiel komplet schémy zapojení, výpis použitých súčiastok, prípadne aj kontakt na p. Krausa. Rád by som si tento zosilňovač postavil. Ďakujem.

rado - Re: Slúchadlový zosilovač

Nazdar...
Alan Kraus už myslím nevyrába pcb na sluch.zosilňovač.Mám presnú kópiu zosilňovača ale s lepším zdrojom.Všetko na jednej doske.Mám komplet dokumentáciu a plošný spoj.Ak budeš mať záujem ozvi sa na radoslav.pancuska@gmail.com

S pozdravom Rado